na praksu u eu

Tehnička škola iz Požege iz EU fondova 'povukla' 255.000 kuna

tehnička škola
Duško Mirković/Pixsell
07.06.2013.
u 15:19

- Stručna praksa obavljat će se tijekom dva tjedna ove godine u listopadu u Sloveniji, s ciljem stjecanja novih vještina programiranja i upravljanja numerički upravljanim alatnim strojevima – objasnio je prof. Smojvir.

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg projekta mobilnosti u sklopu kojeg je 15 nastavnika Tehničke škole boravilo deset dana na stručnom usavršavanju u Velikoj Britaniji ove godine istoj školi odobrena su već dva nova projekta ukupne vrijednosti 33.763 eura odnosno 255.000 kuna preko Agencije za mobilnost i programe EU.

Prvi projekt pod voditeljstvom profesora strojarstva Denisa Smojvira osigurat će stručnu praksu u Sloveniji za 16 učenika zanimanja tehničar za mehatroniku i računalni tehničar za strojarstvo te dva nastavnika u pratnji.

- Stručna praksa obavljat će se tijekom dva tjedna ove godine u listopadu u Sloveniji, s ciljem stjecanja novih vještina programiranja i upravljanja numerički upravljanim alatnim strojevima – objasnio je prof. Smojvir.

Drugi projekt pod voditeljstvom prof. Zorana Galića osigurat će stručno usavršavanje za pet nastavnika u Portugalu u vremenu od 29. rujna do 6. listopada ove godine za što su dobili 7.425 eura.

– Za ovaj projekt pod nazivom „Primjena Cad/Cam-a, Rapid Prototyping-a i CNC tehnologije u postupcima konstruiranja“ imali smo i dva partnera, to je tvrtka Unius i Color emajl u kojima naši učenici obavljaju praktičnu nastavu. U Portugalu ćemo vidjeti na koji način se ove tehnologije primjenjuju u automobilskoj industriji, ali i u obrtničkim radionicama. Na taj način želimo povećati kompetencije samih nastavnika koji se bave tim područjem rada – kazao je prof. Galić.

Vedran Neferović, ravnatelj Tehničke škole kazao de je više od polovica nastavnika uključena u projekte mobilnosti.

– Dvoje nastavnika završilo je za voditelje IPA projekata tako da sada škola ima mogućnosti u narednom razdoblju aktivno sudjelovati u različitim projektima. Ljudi su pokazali da imaju znanje i interes da sudjeluju u takvim projektima koji ima otvaraju različite mogućnosti. Treba naglasiti da su radeći na projektima uložili i mnogo svojih slobodnih sati koji im nisu bili plaćeni – kazao je ravnatelj škole Vedran Neferović koji očekuje da i ostala njihova tri projekta dobiju pozitivan prolaz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije